Hybride cloud

 

Hybride cloud, is de oplossing voor het MKB in ICT. Met clouddiensten heb je als voordeel dat je over de meest recente diensten beschikt, alles is up to date, er zijn geen hardware limieten en er zijn geen investeringen nodig. Toch passen clouddiensten soms niet bunnen de budgetten van de onderneming, omdat direct duidelijk is wat de maandelijkse kosten zijn en makkelijk door te rekenen naar jaarlijkse kosten.

De hybride cloud is een combinatie van cloud diensten en fysieke hardware op locatie. Je investeert een deel in hard en software en beperkt daarmee de maandelijkse kosten voor reguliere clouddiensten. Een hybride cloud is het opsplitsen van ICT diensten waarbij deze deels in de cloud staan en deels lokaal op kantoor, ook software kan als SaaS oplossing worden aangeboden of eenmalig worden aangeschaft.

Hoe bepaal je nu welke diensten in de cloud kunnen en welke diensten toch eenmalig aangeschaft kunnen worden. Stric adviseert op basis van wensen en eisen samen met jou en kijken naar de best passende oplossing. We houden rekening met diverse aspecten zodat we het beste resultaat krijgen

  • De grootte van het kantoor;
  • Welke service wordt er verleend;
  • We proberen rekening te houden met de huidige werkwijze;
  • Welke internetsnelheid is haalbaar;
  • Wat is de visie binnen het bedrijf;
  • Zijn er eventuele verplichtingen binnen de branche;

Hele simpele dingen waarmee we een beter beeld kunnen krijgen van de organisatie en een hybride cloud plan kunnen uitwerken.

Een klein voorbeeld van een hybride cloud, is om bestanden lokaal op een NAS te beheren en email in de cloud. Backup van de nas doen we extern.. Zo hoef je dus niet te investeren in een dure email server, groeit je bedrijf, dan is een nieuw mailaccount zo aangemaakt. Is het niet meer nodig, dan kan het account weer verwijderd worden.

  Categorie: Diensten