Shared Computer Activation (SCA)

Shared Computer Activation (SCA) is een oplossing voor Office 365 ProPlus waarmee klanten en gebruikers zelf kunnen bepalen waar hun licenties worden ingezet. Dit kan in een eigen omgeving via on premise, of binnen het datacenter van Stric, CSP Partner. SCA is geschikt voor de enterprise versies van Office 365 (ProPlus en E3) en verlaagt de implementatiekosten.

SCA kan worden toegepast in de volgende drie scenarios

  • Customer dedicated self-hosted (on-premise)
  • Windows Azure environment
  • Dedicated third-party hosted

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over Shared Computer Activation, bel ons op 030 369 0 555 of mail ons op info@stric.nl

Hoe werkt Shared Computer Activation?

Hoe werkt het dan wanneer een computer is geactiveerd met Shared Computer Activation (SCA) en Office 365 ProPlus is geïnstalleerd?

  1. Een gebruiker logt in op de computer met het account.
  2. Een Office 365 ProPlus programma wordt gestart, zoals Excel.
  3. Office 365 ProPlus controleerd bij de Office Licensing Service (OLS) via internet of er een licentie beschikbaar is via SCA. Het kan zijn dat de OLS de gebruiker niet kan vinden en vraagt dan om andere crendetials in te voeren. Wanneer er een synchronisatie is tussen Office365 en de gebruiker van het netwerk, zal Office 365 ProPlus de activatie zelf doorlopen.
  4. Wanneer de licentie is gevonden, wordt er een licentie token opgeslagen in het profiel van de gebruiker en wordt Office 365 ProPlus geactiveerd. Hierna kan Office 365 ProPlus worden gebruikt.

Een licentie wordt dus gekoppeld aan een gebruiker en zorgt ervoor dat een computer met SCA automatisch toegang geeft tot Office 365 ProPlus licenties.