Een versleutelde website via SSL

 

Een SSL certificaat versleuteld het internet verkeer naar en van de website voor de bezoeker en voor de website eigenaar. Normaal gesproken, kan met  voldoende kennis en een paar simpele hulpmiddelen de informatie worden onderschept door derden. SSL voorkomt dit.

De privacy van de bezoeker wordt dus een stuk beter gewaarborgd, omdat privacy een trending topic is, heeft ook Google het zoekalgoritme aangepast en zal dus websites met SSL certificaten hoger ranken.

Er zijn verschillende soorten certificaten.

Domein SSL certificaat

Een SSL certificaat voor een domeinnaam. Het SSL certificaat wordt gevalideerd door de aanvrager controle heeft over het domein. Het zorgt voor een veilige verbinding met encryptie. Het certificaat is goed te gebruiken voor iedere website en zorgt voor een hogere ranking in Google.

Uitgebreid SSL certificaat

Het uitgebreide SSL certificaat is een certificaat waarbij het bedrijf handmatig wordt gevalideerd. Naast het domeinnaam zelf, is het bedrijf ook gevalideerd. Dit kan handig zijn om aan te tonen dat de website echt bij jullie hoort en niet bij een andere site.

Premium SSL certificaat

Een premium SSL certificaat is het meest uitgebreide certificaat op het gebied van validatie. De validatie gebeurt op basis van domeinnaam, bedrijfsgegevens en de aanvrager. Het premium SSL certificaat heeft als voordeel dat in alle browsers het certificaat duidelijk te herkennen is aan de groene balk of het groene slotje.

Extra info

  • Vraag ons uitgebreid advies voor het kiezen van een certificaat. Per bedrijf of website is dit verschillend.
  • Op certificaten zit ook een garantie, deze garantie is soort verzekering op het certificaat in een geldbedrag. De verzekering wordt uitgekeerd wanneer het SSL certificaat wordt uitgegeven aan een onbevoegde partij in de vorm van een maximaal geldbedrag.
  • Een certificaat is geldig op 1 URL, dus bijvoorbeeld https://www.stric.nl/ plus alles wat achter de / staat. Er bestaan ook wildcard certificaten waardoor je het certificaat mag gebruiken op alle domeinen voor de eerste punt, bijvoorbeeld test.stric.nl of site.stric.nl

 

 

  Categorie: Nieuws, SEO