Mobiele websites (Responsive webdesign)

 

Google heeft sinds de maand april 2015 een nieuwe ranking factor geïmplementeerd. Mobiele websites worden nu beter gepositioneerd ten opzichte van niet mobiele sites. Vroeger waren mobiele websites aparte websites geschikt voor een mobiel. Responsive webdesign heeft dit min of meer vervangen, door de content mee te schalen naar het apparaat waarmee de website wordt bekeken. Bij de ontwikkeling van een nieuwe website houden we hier al standaard rekening mee. Maar wat als u een bestaande website heeft?

Ook uw bestaande website kunnen we responsive maken! Elke website is natuurlijk anders, dus bij de ene site gaat het een stuk gemakkelijker dan de ander. Vraag maar eens naar de mogelijkheden. Het voordeel van een responsive website, is dat de website geschikt wordt voor zowel een normale computer, een tablet als een smartphone. Door de toename van het aantal smartphones met internet wordt het dus ook belangrijk dat je website responsive is. De “smartphone generatie” vind het namelijk makkelijk om snel tussendoor op een website te browsen. Het internet blijft toch ietsje langzamer, dus is een optimale website gewenst. Google merkt ook de toename van smartphones en dus vinden ze dat het tijd wordt hier wat mee te doen. Een voor de smartphone geschikte website zal dus hoger scoren dan een website zonder mobiele versie.

Een responsive website heeft als voordeel op apparaten met kleine schermen, dat het makkelijker is om op onderdelen te klikken. Ook kan je bijvoorbeeld op het kleinste apparaat direct je contact gegevens tonen, ipv eerst een grote afbeelding. Een responsive website kan ook een stuk sneller zijn dan een niet responsive website, dit komt omdat er onderdelen weggelaten kunnen worden op een smartphone welke toch niet van belang zijn.

 

devices

  Categorie: SEO